Kako rezervisati aranžman preko nas?

turisticka-agencija-u-beograd

Na ovoj stranici je zapravo sve što treba da znate o tome kako da rezervišete Vaš aranžman, koja dokumentacija Vam je potrebna, koje informacije ćete dobiti, i šta Vas čeka na Vašem putovanju. Sve je upravo ovde, na jednom mestu. Nema potrebe da lutate i tražite po sajtu.

Odlučili ste da obezbedite ove godine sebi i porodici ili prijateljima letovanje na nekoj turističkoj destinaciji. Bitno Vam je da je cena pristupačna, smeštaj pristojan, agencija proverena i sigurna. Za početak je važno da znate da postoje Last minute ili First minute ponude koje će Vam omogućite da sebi obezbedite letovanje po pristupačnim cenama. I to je prva stavka koja je Vama bitna – cena. Dakle, iskoristite ovu mogućnost i uštedećete na putovanju.

Last minute i First minute 

Last minute putovanje ili putovanje u poslednji čas su aranžmani koje možete rezervisati nekoliko dana pre putovanja ( veoma često i dan, dva pred polazak). Dakle ukoliko ste fleksibilni što se tiče termina Vašeg godišnjeg odmora, i nije Vam problem da danas rezervišete aranžman a već nekoliko dana kasnije otputujete, onda je ovo prava ponuda za Vas! Ovakva ponuda sadrži sve karakteristike kao i prvobitni aranžman, ali po značajno nižoj ceni. U čemu je reč, zapravo su to ponude koje organizatori putovanja postavljaju kako bi popunili zakupljene kapacitete, odnosno kako bi smanjili rizik od neprodatih a zakupljenih aranžmana.

First minute ponude odnose se na veoma povoljne cene u periodu pre sezone koje počinju tokom zime. Ovo je odlična ponuda za one koji vole da svoj aranžman rezervišu na vreme, među prvima, onda kada su svi kapaciteti uglavnom slobodni, i to Vam daje mogućnost izbora apartmana, sprata, pogleda. Uštedećete Vaš kućni budžet, na vreme rezervisati aranžman, i obezbediti odlične uslove plaćanja do polaska, na više mesečnih rata. Ušteda je i do 50%, a aranžman otplaćujete do polaska na put. Svakako za visine popusta odgovorna je cenovna politika hotela.

Mi smo tu da Vam pomognemo u izboru adekvatne ponude, za svaki savet i informaciju. U skladu sa Vašim željama i zahtevima pronaći ćemo pravu ponudu za Vas. A da bi Vaš aranžman bio rezervisan potrebno je ostaviti neke podatke.

Prilikom rezervacije Vašeg aranžmana neophodno je:

1. Ostaviti Vaše podatke:

  • Ime i prezime
  • Datum rodjenja
  • Broj pasoša
  • Broj telefona
  • Adresu i mesto

2. Uplatiti akontaciju 30% ili 40% od cene aranžmana, i to je uslov da bi Vam aranžman bio rezervisan. Ono što takođe treba da znate je to da se sva plaćanja vrše u dinarima, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

3. Informisati se o Opštim uslovima putovanja agencije preko koje putujete.

Uslovi plaćanja:

  • Neophodno je uplatiti akontaciju prilikom rezervacije, a ostatak isplatiti 15 dana pre putovanja. 
  • Ostatak možete pokriti čekovima ili putem administrativne zabrane.
  • Placanja se vrše u dinarima po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

Dokumentacija koju dobijate od nas prilikom rezervacije aranžmana :   

  1. Ugovor o putovanju – Potpisujete ga i dobijate prilikom rezervacije Vašeg aranžmana. Svojim potpisom u ime svih putnika iz Ugovora potvrdjujete da su Vam uručeni Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, potvrda o Garanciji putovanja, i program putovanja, da ste upoznati sa istim, i da ih u celosti prihvatate, kao i da ste upoznati sa fakultativnim mogućnostima putnog i zdravstvenog osiguranja.
  2. Garancija putovanja – Dobijate je prilikom rezervacije aranžmana i Vi ste na osnovu nje osigurani besplatno. YUTA garantuje bezbednost putnika. Garancija putovanja nije sistem osiguranja putnika ukoliko su oni nezadovoljni smeštajem, hranom ili samom destinacijom, ovim sistemom YUTA želi da izbegne sve ono što se dešava proteklih godina, a to su prevare agencija. U slučaju prevare ili greške, putnicima će biti isplaćena cela suma u kratkom vremenskom periodu.

Putno zdravstveno osiguranje  potrebno je uraditi nekoliko dana pre putovanja, i ono Vam omogućava bezbrižno putovanje. U koju god zemlju da podjete važno je da se osećate sigurno jer svaki momenat putovanja treba da predstavlja uživanje. Putno zdravstveno osiguranje iznosi svega 90 centi po danu po osobi, i na osnovu njega ste osigurani u slučaju nepredvidjenih opasnosti po Vaše zdravlje dok ste na putovanju. Naša agencija saradjuje sa DDOR osiguravajućom kućom, pa Vaše putno osiguranje možete izraditi i kod nas, neophodno je samo da nam ostavite Vaše podatke, i osiguranje će Vam u najkraćem mogućem roku biti izradjeno.

Napomena:

Ukoliko putujete sopstvenim prevozom od nas ćete dobiti Vaučer nekoliko dana pre puta.

Ukoliko putujete autobuskim prevozom nije Vam neophodan Vaučer, od nas ćete dobiti informacije vezane za vreme puta, broj telefona vodiča i mesto polaska autobusa nekoliko dana pre puta.

Ukoliko putujete avio prevozom od nas ćete dobiti informacije o polasku nekoliko dana pre puta.

Sada kada ste se informisali o svemu, evo nekoliko reči o onome što Vas čeka na Vašem turističkom putovanju, ove informacije će Vam sigurno poslužiti.

Stigli ste na Vaše odredište, i bilo da putujete avionom, autobusom, ili sopstvenim prevozom, Vas dočekuje predstavnik agencije koja je organizator putovanja. On vas dočekuje ili na aerodromu (u slučaju avio prevoza) ili u samoj destinaciji (u slučaju sopstvenog ili autobuskog prevoza). Sve, baš sve što budete želeli da znate ili se jednostavno informišete, obratićete se predstavniku.

Predstavnici na letovalištima i lokalni vodiči 

Predstavnici najbolje oslikavaju kvalitet usluga agencije – moraju biti pouzdani, obrazovani, predusretljivi, i spremni da pomognu u bilo kojoj situaciji koja vas može zateći na destinaciji. Od samog sletanja sa vama su na putu do hotela, obilaze vas, vode na sjajno osmišljene fakultativne izlete, tu su za sve situacije za koje vam treba asistencija i naravno prate vas do aerodroma na povratni let. Savetujemo da prisustvujete prvom info sastanku sa predstavnikom kako biste se što bolje snašli na destinaciji. Dobićete informacije o najboljim mestima za jelo, piće, posetu, izlaske, šetnje…

Organizovan transfer na destinacijama

Na svim avio aranžmanima postoji organizovan transfer aerodrom-hotel/apartman-aerodrom. Pri sletanju na destinaciju očekuje vas predstavnik koji vas dalje upućuje na transfer i smeštaj u odabrani hotel/apartman. Usled velikog broja putnika na polascima, kao i velikog broja smeštajnih kapaciteta, kako bi transfer trajao što kraće predstavnik ostavlja putnike na recepciji. Ukoliko satnica dozvoljava, asistira pri chech in-u u hotelu, ukoliko ne svaki putnik je najavljen na vreme i ulazi u već pripremljenu sobu. Usled velike popunjenosti hotela tokom sezone može se očekivati malo duža priprema sobe, pa je poželjno strpljenje budući da je ovo očekivana pojava u hotelima širom sveta.

Pravilnik hotela 

Međunarodna hotelska pravila nalažu da gost na dan dolaska ne može ući u sobu pre 12h (u pojedinim hotelskim lancima ne pre 16h), a na dan odlaska sobu mora napustiti do 10h (u pojedinim hotelima do 12). Većina hotela ima predviđene prostorije za odlaganje prtljaga ( gde se takođe možete okupati, srediti i pripremiti za povratni let). Takođe, u svakom hotelu predviđena je opcija “late check out” na osnovu koje možete uplatiti kasno odjavljivanje i sobu koristiti do polaska na povratni let.

Aneksi hotela – depadansi 

Veliki broj hotelskih kompleksa/resorta sastoji se iz više zgrada. Obično je centralna zgrada ona u kojoj se nalazi recepcija, koja je najbliža plaži, restoranu, i svim sadržajima. Ostale zgrade- depadansi, aneksi ili bungalovi, nalaze se u sklopu kompleksa. Često je slučaj da hotel pravi razliku u ceni u zavisnosti od toga gde ste smešteni.

Putovanje u putovanju 

Na svim destinacijama postoji mogućnost uplate zanimljivih izleta kako biste na najbolji način doživeli odabranu destinaciju. Organizatori izleta su partneri (lokalne turističke agencije), a izlet možete rezervisati i uplatiti kod predstavnika agencije. Svaki fakultativni izlet podrazumeva prisustvo predstavnika, sakupljanje ispred hotela, i dovođenje do hotela po povratku (transfer), lokalnog vodiča. Samim tim u cenu ulaze svi navedeni troškovi organizacije, a ne samo brodska karta ili ulaznica za neki lokalitet.


Današnji kurs

Newsletter

Unesite Vašu email adresu da ostanete obavešteni o aktuelnim ponudama

Kalendar 2019

February 2021
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Vreme u Sremskoj Mitrovici

Feb 28, 2021 - Sun
Sremska Mitrovica, Serbia
1°C clear sky

Facebook