Budimpešta

Budimpešta – Kraljica Dunava

Budimpešta kao jedan od najlepših gradova Evrope je glavni grad Mađarske, sa preko 1,7 miliona stanovnika.

Grad se sastoji od brežuljkastog Budima i ravničarske Pešte koje Dunav razdvaja kao široka avenija. Budim, sa tvrđavom, slikovitim ulicama i vinskim lokalima, odaje ono raspoloženje po kom je grad bio čuven i pre pojave modernog turizma, dok je Pešta sedište privrednog i kulturnog života. Budim i Peštu povezuju mnogi mostovi koji su postali simbol grada. “Kraljica Dunava”, pleni lepotom impozantnim građevinama i svojim mostovima.

Grad krase i brojni mali, privatni vrtovi, mnoštvo suvenirnica, i galerija, a najviše ih možete pronaći u Vaci ulici. Ova pešačka zona locirana u samom centru Budimpešte se baš kao i ceo grad sastoji od starog i novog dela, i u njoj se osim prodavnica svetski poznatih brendova nalazi mnoštvo kafića i restorana s atohtonim mađarskim jelima.

Tu su i mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijumska podzemna železnica upisani na UNESCO-vu listu mesta svetske baštine u Evropi.

Za vreme Vašeg boravka u Mađarskoj vodimo Vas na panoramsko razgledanje Budimpešte, vožnju Dunavom u večernjim satima i u prelepi ambijent mađarske čarde gde ćete uživati uz muziku i ples….  Budimpešta Vas očekuje!

Budimpešta 2 noćenja – panoramsko razgledanje grada – Tropikarijum – krstarenje Dunavom – Sentandreja

Jesenja putovanja

Budimpešta 2 noćenja – Mađarsko veče – Tropikarijum – krstarenje Dunavom – Sentandreja

Jesenja putovanja

Newsletter

Unesite Vašu email adresu da ostanete obavešteni o aktuelnim ponudama

Vreme u Sremskoj Mitrovici

Aug 17, 2019 - Sat
Sremska Mitrovica, Serbia
27°C clear sky

Facebook

Kalendar 2019

August 2019
M T W T F S S
     
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031